Du er her

Fra horisontalt regnvær til sol og varme

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Foto: Snorre Veggan, terrengsykkel.no


Elisabeth Sveum, foto: Snorre Veggan, terrengsykkel.no

Ultrabirken

Ultrabirken-debutant Elisabeth Sveum tok en suveren seier i dameklassen og vant med ti minutters margin, på tiden 05:58:08. Fjorårets vinner, Tone Kristin Larsen sørget for tredjeplassen.

Elisabeth har gjort et skikkelig comeback som terrengsyklist denne sesongen etter at hun begynte å satse med den nye elitesatsingen på terrengsykkel i Rye. Her har hun blitt en del av et større miljø og bidratt til å etablere en sterk jentegruppe der rytterne pusher hverandre og hever nivået.

Les mer om Elisabeths seier i denne artikkelen her på Ryes nettside og denne artikkelen på birkebeiner.no.
 
Men været på fredagen da Fredagsbirken og Ultrabirken gikk, var virkelig ikke på syklistenes side. 117 km og 6 timer med regn, tåke og sølesprut satte sine spor, og noen måtte til og med ta turen innom legevakta på Lillehammer for å fikse synet etter å ha slitt med brillene.
 
19 syklister fra Rye syklet Ultrabirken, Tone Kristin Larsen vant K50 på 06:27:57, Trond Overn vant M60 på 06:48:29 med Stein Brudal på 2. plass i samme klasse. Raskeste Ryemann ble Magnus Cederholm på 05:32:21.
 
2 Rye-medlemmer syklet Fredagsbirken, Sigurd Erdal-Aase og Callum James Steel.
 

Sunniva Dring og Tone Kristin Larsen, foto: Snorre Veggan, terrengsykkel.no
 

Foto: Snorre Veggan, terrengsykkel.no

 
Birkebeinerrittet og Ungdomsbirken
 
Strålende vær lørdag derimot, gjorde årets Birkebeinerritt til en fantastisk folkefest både på Rena og Lillehammer. I underkant av 100 syklister fra Rye fullførte Birkebeinerrittet, 29 syklet Ungdomsbirken og 1 syklet Halvbirken.
 
I Ungdomsbirken vant Tirill Marie Møller klassen K13 på 37:20.

I Birkebeinerrittet var det mange bra prestasjoner, Rainer Henriksen vant sin klasse, på 3:24:03, Anne Helene Reiten tok 3. plass i K30 på 3:29:41 og Gisle Langslet kom på 3. plass i sin klasse på tiden 3:31:56

Ryes raskeste mann på distansen var Robin Mackenzie-Robinson, på 2:46:47, foran Simen Smedsberg Kneppe på 2:51:04.
Cathrine Bjørklund ble Ryes raskeste dame, på 3:26:46.
 

Foto: Frode Monsen og Hanne Wibe / Sportsmanden.no
 
Les mer på Terrengsykkel.no.
 
Liv Tone Heramb og Eivind Fougner, foto: Geir Olsen, birkebeiner.no.
 
BirkenUng-stipend til Eivind Fougner
 
Det ble i år også for første gang delt ut et stipend, BirkenUng-stipendet, som skal gå til enkeltutøvere og idrettslag som bidrar til å holde idrettsgleden ved like og fremmer langsiktige treningsmiljøer for unge i alderen 12-16 år, og en av de to første vinnerne av Birken-Ung stipendet var i år Ryes Eivind Fougner.

Eivind er 13 år, syklist og bruker også mye tid på de yngre utøverne i klubben. I tillegg har han vist engasjement på skolen ved å aktivisere de mindre barna til lek og idrett i friminuttene, står det i den flotte begrunnelsen for tildelingen.

Les mer på birkebeiner.no.

 
Relaterte artikler: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen