Du er her

Resultater fra Oslo triatlon 2018

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Filip Aleksander Meo er bare 16 år gammel, og startet i klassen M13-17, men vant sprinten. Foto: Inger H. Woxholtt

Olympisk

Morten Hansen, som debuterte i elite-klassen i EM i fjor, tok en klar seier. Han svømte på 19.25 og var først opp av vannet, hadde nest raskest tid på sykkel (00.58.05), og vant klart, på 01.55.34 som den eneste under to timer, foran fjorårets vinner, Kristian Ottestad Rød. Mathias Oppegaard tok tredjeplassen.

Morten Hansen var den første opp av vannet, og ledet allerede da med rundt ett minutt. Foto: Inger H. Woxholtt

Pallen på olympisk, Kristian Ottestad Rød, Morten Hansen og Mathias Oppegaard. Foto: Inger H. Woxholtt

Blant damene var svenske Kristina Engstrand raskest, og vant på 2.21.07 foran Ann Johnsen fra Nordstrand IF og Therese Ødegaard fra Oslofjord på 3. plass.

Beste Rye-deltaker var Jo Friedmann på en 5. plass totalt, og bronse i klassen sin, M25, på tiden 2.07.33. Han tok 2. plass på sprinten i fjor, men valgte olympisk distanse i år. Vi vet at Jo har trent mot NM i Trondheim i august, så vi gleder oss til å følge ham der.

Jo Friedmann løper inn til en 5. plass. Foto: Inger H. Woxholtt

Sprint

På sprinten tok 16 år gamle Filip Aleksander Meo fra Røa IL seieren, på 1.09.16, hele 4 minutter raskere enn vinnertiden i fjor.
Henrik Holstad fra Oslofjord triatlon tok 2. plass, foran Håvard Fagervold Olden på 3. plass.

Filip Aleksander Meo fra Røa IL vant sprinten. Foto: Inger H. Woxholtt

Henrik Holstad tok 2. plass på sprinten. Foto: Inger H. Woxholtt

Håvard Fagervold Olden på 3. plass. Foto: Inger H. Woxholtt

Pallen på sprinten. Foto: Inger H. Woxholtt

I kvinneklassen tok fjorårets bronsevinner Jannicke Klepp Fundingsrud fra Drøbak Multisport seieren på 1.22.34. Hun var over et minutt raskere enn i fjor, og Mila Zaharinova tok andreplass, som i fjor. Tredjeplassen gikk til Line Søvik fra Ready.

Gull og sølv i dameklassen på sprinten. Foto: Inger H. Woxholtt

Line Søvik løper inn til 3. plass på sprinten. Foto: Inger H. Woxholtt

Av Rye-deltakere vant Hanne Eldby sin klasse, og Marit Oliver Storeng tok 3. plass i sin klasse. William Pihlstrøm tok 3. plass i klasse M20, og Rune Syvrud Sandåker tok 4. plass i klasse M25.

Hanne Eldby på vei ut av T2, foto: Inger H. Woxholtt

Marit Oliver Storeng. Foto: Inger H. Woxholtt

Stafett

I tillegg til olympisk og sprint ble det i år som i fjor avholdt følgestafett i sprint distanse og den veldedige varianten, Anton challenge, hvor pengene går til Right to Play.

Vinnerne av stafetten var OI, Oslostudentenes idrettsklubb (Jorn Prinse, Asbjørn Slagtern Fjellvåg og Mathias Moen), foran Aktiv for epilepsi (Mikkel B. Sanderud, Knut Sande og Håkon Johannessen) og Team Solon Eiendom (Jan Erik Bøyum, Andreas Martinussen og Arne Post) på 3. plass.

Vinnere av stafetten. Foto: Inger H. Woxholtt

Blant kvinnene tok Fossum storeslem, Fossum RD lag 1 (Ingrid Jebsen, Helene Skeie og Cecilie Klepstad) på førsteplass, foran Fossums 3. lag (Ingrid Fossgard-Moser, Selma Lie og Vibeke Kippe Nævdal) og Fossums 2. lag (Karin Gade-Lundlie, Tove Øier Vidje og Helene H. Løvkvist).

Mixed ble vunnet av laget Formel 1 (Emma S. Augustsson, Magnus S. Haugaard og Sindre F. Myhre), Tåsen Tigers 1 (Eli Z. Kolstad, Bjørnar Saursaunet og Davis Reiss-Andersen) og Nittedal Triathlon (Joakim Almløf, Monica Holler og Terje Størset).

Seieren i Anton challenge gikk til Right To Play-laget som bestod av Kari Lingsom, Hans Christian Tungesvik og Carl Bostrøm.

Klubbens tidligere svømmetrener, Kari Lingsom, hadde første etappen Team Right To Play-laget som vant Anton challenge. Foto: Inger H. Woxholtt

Supersprint

Det ble også avholdt Supersprint akvatlon, hvor Sara Magndal, fra Nittedal Triatlonklubb, i år som i fjor, gikk av med seieren foran Magnus Gill, fra Høybråten og Stovner IL.

I år testet vi også en ny distanse, Supersprint tryatlon, eller en triatlon for de som ikke kan, en kortere distanse for de over 18 som vil prøve seg frem. 375 meter svømming, 10 kilometer sykling og 3 kilometer løping. Dette kom i gang som et samarbeid med Norsk Revmatikerforbund. I tillegg fikk vi med oss Ole Kristian Bakkene som samlet sammen en fargerik sporty gjeng som Team Midlivskrise i lycra.

Startsignalet går for Supersprint. Foto: Inger H. Woxholtt

Mer om arrangementet, været, deltakerne, stevneledelsen og stemningen finner du i denne artikkelen.