Du er her

Sjekk følgebilene som ble brukt på DSSP

Forum: 

Hei.

Dersom noen har brukt privatbiler som godkjente følge/ledebiler ifm DSSP så bør dere sjekke disse for eventulle tegnestifter i dekkene.

Noen uker etter DSSP oppdaget jeg at luften har sivet ut av to dekk i bilen og etter en nærmere sjekk fant jeg tre like "tegnestifter" i dekkene.

Jeg er selvsagt ikke 100 prosent sikker på at stiftene stammer fra DSSP fordi det ikke var vanlige tegnestifter, men litt større stifter med en 1 cm lang spiss og et rundt hode. Men hvor ofte får man 3 like stifter i dekkene og bilen har knapt vært brukt etter DSSP.

De runde hodene gjør at stiftene  ikke har stått oppreist i veibanen og det har vært bra for oss syklister dersom de stammer fra DSSP. Det som er dumt for følgebilene er at når stiftene kommer rett  under dekken så knekker hodet og det er kun spissen som blir igjen og beveger seg innover i dekket inntill luften siver ut, og disse spissene er det vanskelig å få øye på.

Jeg hadde to slike spisser i dekkene og en hel stift på kanten av dekket.

Bilen min fulgte Rye XP så stiftene har eventuelt ligget ute under hele rittet dersom disse stammer fra DSSP

 

 

 

 

Ikke bra dette. Dette er nok samme type tegnestifter som ble lagt ut i 2012 da 15 T hadde massevelt og 11 punkteringer. De runde hodene gjør at de lett havner med spissen opp når de kastes fra seg.

Jarle Kvam