Du er her
Haute Route Pyrenees - Etappe 5 - Hautacam (bakkeintervall)
På programmet i dag stod bakketempo opp Hautacam. Også omtalt som hviledag blant deltakerne her nede. Men først skulle det sykles. Stigningen til Hautacam (1520 m) er på 13 km med en stigningsprosent på 8% i starten, 10 % deler av strekningen for så avslutte med 9%.
Starten ble kjørt med start-rampe tilsvarende det man ser i f.eks. Tour de France. Hver rytter startet med 20 sekunders mellomrom i omvendt rekkefølge fra sammenlagt lista. Pga. trafikken i byen Argelès-Gazost startet tidtakningen først etter 2,7 km i bunnen av stigningen. Dette gjorde at man fikk en fin rolig start før selve klatringa begynte.
Det varierte litt hvordan den enkelte kjørte. Noen startet litt vel ambisiøst mens andre tok det litt mer som en tur. Jeg ble f.eks. sprintet forbi av en rytter som så ut til å ligge 5-6 km/t høyere hastighet enn meg. Heldigvis beholdt jeg roen og rytmen, for rytteren holdt knapt 200 m før det så ut til å være helt slutt. Underveis fokuserte jeg på to ting. Først og fremst var det å holde frekvensen oppe, deretter fokusere på ryggen til rytterne som lå foran meg i løypa. En etter en ble passert på veien oppover, noe som var god motivasjon når det begynte å røyne på oppover. Jeg fikk bare med meg 1 rytter som passerte meg på vei oppover, men til gjengjeld passerte han meg på en slik måte at det så ut som jeg stod stille i bakken. Alt i alt så fullførte vi alle sammen med respektable tider, noen litt under timen og noen litt over.
Etter 5 dager ut i rittet begynner vi å komme godt inn i rutinene, selv om dagen i dag var litt kortere. Dagen starter normalt med frokost mellom 6 og 7 før vi triller bort til startområdet. En kjapp sjekk av sykkel og lufttrykk, noen minutter i startslusen før feltet blir sluppet avgårde 7:30. De første kilometerne kjøres med feltet samlet og master-bil i front, før tid-takningen starter ved foten av første stigning. Derfra er det bare å tråkke i vei oppover, en kjapp stopp på drikkestasjonene, fort nedover, en kort flate på en kilometer eller to, før neste stigning etc.
Målgang har så langt ligget på toppen av siste stigning, med 2-3 mil derfra før vi ankommer byen vi skal overnatte i. Sykkel plasseres i bevoktet sykkelparkering, varm lunsj serveres. Mange tar en dusj i målområdet mens de venter på 15 min massasje, mens andre drar til hotellet og tar dusjen der.
Senere på ettermiddagen/kvelden er det premieutdeling kl. 17:30, tett etterfulgt av obligatorisk informasjonsmøte kl. 18. På informasjonsmøte vises gjerne bilder og video fra dagens etappe før man gjennomgår neste dags etappe. Fokus er på sikkerhet, farlige strekninger etc. og traseens stigninger. Enkelte av kveldene har det vært en kort presentasjon fra noen som har hatt en spesiell opplevelse i livet. En hyggelig samling som bidrar til rittets samhold.
Deretter er det ut for å få seg litt middag før man trekker tilbake til hotellet. De fleste dagene har vi vært i seng i 21:30 tiden og sovnet 21:31. Selv med tre gutter på tur så blir det ikke noen sprell utover kvelden og natta. Til det er vi altfor slitne alle mann.
I morgen venter en ny dag med nye fjell som skal forseres. Blir spennende å se om «hvile»-dagen har gjort beina litt bedre. Planen er å gå ut litt hardere fra start enn vi har hatt for vane. Så får vi se hvor lenge det holder.
- Bloggen til Ottar Henanger
- Logg inn for å skrive kommentarer
Kommentarer
Hei Ottar, Amund og
Hei Ottar, Amund og Håkon!
Det er svært inspirerende å lese bloggen om ferden deres på "Haute Route". Følger spent med hver dag og misunner dere muligheten til utelukkende å kunne fokusere på sykling en hel uke, litt smak av profflivet...
Et spørsmål: Hvordan har dere organisert hotelbokingen? Gjennom reisebyrå eller boket selv?
Lykke til med de gjenstående etappene!
Hilsen Erik
Overnatting-Kanskje har de valgt dette ??
Mulligens dette har vært en mulighet.....
http://www.hauteroutepyrenees.org/en/practical-info/accommodation
Overnatting
Hei,
vi bestilte både ritt og overnatting gjennom arrangøren. Rittet i Pyreneene gikk gjennom små byer hvor det var relativt begrenset med overnattingsmuligheter. I tillegg var det begrenset med informasjon om hvor målgang var i de enkelte byene.
I etterkant ser vi at vi kunne nok ha spart noe på å fikse hotell etc. selv i form av penger, men da hadde det blitt vesentlig mer styr både i forkant og underveis i rittet. Så min anbefaling basert på erfaringen her er å la arrangøren håndtere alt. Bagasjen ble dermed transport fra hotell til hotell uten at vi måtte gjøre noe annet enn å sette den igjen i lobbyen på hotellet.
Mvh/ Ottar