Du er her

Maraton-NM i Trondheim: Klasseseier og 6. plass for Runar Sæther

Årets maraton-NM ble holdt i Trondheim lørdag 5. september. Sammen med halvmaraton, 10km og maratonstafett ble det rekordoppslutning med rundt 3400 løper i Trondheims gater. Løypa gikk sentralt i byen fra torget, Nidelva, Øya og tilbake til sentrum via Ila og var forholdsvis lettløpt og svært publikumsvennlig med fire runder for maratonløperne og to runder for halvmaratonløperne.

Maraton-NM ble vunnet suverent av Abdulaziz Ebrahim fra Strindheim IL på 2:25:49, over 8 minutter foran neste konkurrent. Runar Sæther fra Rye løp inn til klasseseier i M40-44 og 6. plass totalt på maraton med tiden 2:43:55. Runar forteller at han dessverre ikke hadde helt dagen og hadde håpet på en bedre tid og ville normalt kunne kjempet om en høyere plassering. Dag Fossum løp inn til en fin 5. plass i klasse M45-49 med tiden 2:57.28. Vi gratulerer begge med sterke maratonløp, og det er flott å se Rye-løpere blant de beste i NM!

Hilde Bakkeli løp halvmaraton på tiden 1:28:39, som holdt til klasseseier i K35-39 og 4. plass totalt i kvinneklassen.