Du er her

- Det viktigste er å ha det gøy!

Erik (8), Aleksander (8) og Amalie (snart 10) var tre av mange syklister som deltok på tredje ritt i Norges største terrengsykkelkarusell, Kalas Cup, på Skullerud onsdag. - Det viktigste på ritt er å ha det gøy, sier de tre tøffe Rye-syklistene.

De synes det er moro å sykle, og har planer om å være med på de fleste av de åtte rittene som går i Akershus og Oslo.

I et lite intervju med dem etter målgang forteller de om løypa, og hva som er viktig å tenke på under ritt.

Aleksander synes løypa var veldig bra ettersom den hadde mye oppover- og nedoverbakker. – Det var humper, så jeg kunne hoppe. Det er gøy å sykle ritt, fordi det er gøy å sykle det beste jeg kan og gi full gass. Underveis tenker jeg på at jeg ikke må gi opp, forteller han.

Han har følgende oppfordring til barn som ikke har prøvd seg på ritt: dere burde prøve!

Erik synes at løypa var passe, men at motbakken var litt tung. - Det er moro å sykle oppover, fordi jeg gleder meg til å sykle nedover igjen. På ritt er det lengre løype å sykle, og det er morsommere enn på trening, der løypa vi sykler er enklere, forteller Erik.

Amalies dom over løypa var at den var gjørmete og ganske flat, men at det var noen oppoverbakker og dropp.  – Jeg synes det er morsomt med humper og dropp, sier hun.

-Det viktigste å tenke på når man sykler ritt er bare å prøve alt man kan og ikke tenke på å vinne – bare ha det gøy, er hennes klare oppfordring.At løypa var gjørmete kan man tydelig se bevis på! Heldigvis er det ingen skrubbsår under gjørma på beinet hennes.

Neste ritt i cupen går i Heggedal i Asker 21. juni.

 

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen