Inger Heiberg Woxholtts bilde

Til tross for noen få regndråper tidlig på morgenen, ble 35 års jubileet til Oslo triatlon etterhvert en flott dag, både med tanke på været, stemingen og ikke minst resultatene.

Overlegen seier til Heini

Første distanse var olympisk, det som også kalles normaldistanse. Deltakerne skal gjennom 1500 meter svømming, 40 km sykling og 10 km løping.
På kvinnesiden vant SK Ryes Heini Hartikainen overlegent, nesten ti minutter foran Julie Flakne Andresen. 2:12:01 er den offisielle tiden til Heini, ett sekund(!) raskere enn fjorårets vinner Mette Pettersen Moe.

- Jeg var ikke fornøyd med svømmingen, sier Heini, som var 6. dame opp av vannet. Hun bestemte seg derfor å dra til på sykkel, og ble også raskeste dame på sykkel på distansen. Allerede ut på løp ledet hun overlegent, og tok ytterligere 6 minutter på neste dame på de to rundene rundt Sognsvann.
– Jeg trener i disse løypene til daglig, så det er ekstra morsomt å konkurrere her, og med alle menneskene og den gode stemingene synes jeg dette er veldig gøy, sa Heini, som var blid som en sol etter målgang. Mer om Heini kan du blant annet lese her.

Heini på vei inn etter svømmingen. Foto: Inger Heiberg Woxholtt

SK Ryes Helen Eriksen gjorde det også veldig bra på olympisk, Kristina Landsverk vant sin klasse, og Annalisa Söderström og Marit Krohn fikk også gode tider i sine klasser.

Heini Hartikainen, Julie Flakne Andresen og Kaja Bergwitz-Larsen. Foto: Inger Heiberg Woxholtt

Blant mennene ledet Norseman-vinner Lars Kristian Vold helt fram til løp, men det ville vært rart om ikke også han kjente påkjenningen fra forrige helg, og EM-vinner Kristian Ottestad Rød løp en raskere etappe og vant med knappe 45 sekunder. Lars Kristian Vold hadde også startet i en senere etappe, noe som gjorde det ekstra spennende i tiden frem til han kom i mål, senere enn de første.

Kristian Ottestad Rød løper inn til seier på olympisk. Foto: Inger Heiberg Woxholtt

Markuz Lindgren, som også sykler med Expressen, ble Ryes beste mann, han løp feil og tapte noen sekunder, men satte likevel ny pers. og tok 6. plassen.

Markuz Lindgren løper i mål mens Lars Kriatian Vold gratulerer Kristian Ottestad Rød med seieren til høyre. Foto: Inger Heiberg Woxholtt

Pallen på olympisk: Kristian Ottestad Rød foran Lars Kristian Vold og Mats Nagelsen Hansen. Foto: Inger Heiberg Woxholtt

Christian Prebensen løp inn til til 3. plass i sin klasse, Cato Berli-Andreassen, Frode Skorstad,  Bernt Sverre Mehammer, Lasse Johansen, Lars Bjertnæs, Tom Berger Trondsen, Johannes Schlenker-Bø, Bengt Solheimdal, Thomas Engeset, Hans Skari, Ståle Sivertsen, Knut Andreas Bostad, Terje Gangås, Øyvind Sørgjerd, Sven Arnestad, Sverre Walseth og Fredrik Olander fullførte også alle olympisk distanse for SK Rye.

Lasse Johansen er glad for å være i mål, foto: Inger Heiberg Woxholtt

Da mange av deltakerne på olympisk distanse var kommet i mål kom også solen til syne, og det var klart for start på sprint, stafett (inkludert Anton challenge og Politimesterskapet) og Supersprint akvatlon for de yngre deltakerne.

Litt nervøse før start i pulje 1, stafett og sprint. Foto: Inger Heiberg Woxholtt

Sprinten

I sprinten gikk seieren til Per Hellevik Carlsson fra SSK Skjetten svømming, med Jo Friedmann på 2. plass og Øyvind Kværner på 3. plass. SK Ryes Øystein Berg tok en 4.plass, ble klubbens raskeste på distansen, og vant dessuten sin klasse.

Per Hellevik Carlsson med Jo Friedmann på 2. plass på sprinten. Foto: Inger Heiberg Woxholtt

Kieron Villadsen og triatlon-debutant Svein Erik Bakke tok begge 3. plassen i sin klasse, og Ingar Madsen, Øystein Norheim, Jostein Håøy og debutant Vegard Nese Haavi fullførte også sprintdistansen.

Jostein Håøy på oppløpet, foto: Inger Heiberg Woxholtt

Reidar Søbstad løper i mål, foto: Inger Heiberg Woxholtt

Triatlondebutant Svein Erik Bakke 3. plassen i sin klasse. Foto: Inger Heiberg Woxholtt

Blant kvinnene tok Charlotte Kunz en overlegen seier, 6,5 minutter foran neste beste dame, som var Mila Zaharinova, fjorårets vinner. 3. plassen gikk til Jannicke Klepp Fundingsrud fra Drøbak multisport.

Charlotte Kunz, Mila Zaharinova og Jannicke Klepp Fundingsrud. Foto: Inger Heiberg Woxholtt

Den raskeste Rye-damen ble Siv Elin Sæteren på 5. plass, som har vært knallsterk på sykkelen denne sesongen, med en rekke gode resultater, både sammen med laget sitt, Rye 15 og alene. Siv Elin deltok dessuten i stafetten, og svæmte en imponerende 1. etappe for laget «Prinsdal ambulanse».

Siv Elin Sæteren har vært rask på sykkel i hele år, og det var hun også i går. Foto: Øystein Garshol

Cathrin Haug-Sannes var også rask og tok 8. plass totalt, mens Anita Heggedal, som debuterte i fjor og er ny i klubben, (mer om Anita her) vant sin klasse. Andre Rye-damer som fullførte denne distansen var Anne Vigdis Eiksund Øksnes, Hanne Eldby og Anne Margrethe Horvei Barnevik.

Hanne Eldby, foto: Inger Heiberg Woxholtt

Supersprint

På supersprint akvatlon, som som er forbeholdt ungdommer i alderen 13 – 17 år, med distansen er 400 meter svømming og 5 kilometer løping, vant Sara Magndal foran Helene Østmo og Mariann Mosvold. Av guttene var Lars Michael Bjertnæs raskest, foran Mathias Stiklestad Johansen og Eirik Stiklestad Johansen.
SK Ryes Jacob Hærding Andresen gjorde en solid innsats, og endte på en 7. plass.

Vinner av supersprinten akvatlon, Sara Magndal. Foto: Inger Heiberg Woxholtt

Vinner av supersprinten akvatlon, Lars Michael Bjertnæs, Mathias Stiklestad Johansen og Eirik Stiklestad Johansen. Foto: Inger Heiberg Woxholtt

Litt utpå dagen kom solen, og gjorde asfalten tørr og løypene sikrere. På grunn av det usikre området forbi Idrettshøyskolen med møtende syklister, biler og fotgjengere rundt svingen inn i Sognsveien, fikk alle deltakere trukket fra tiden man bruker til å forsere denne delen (inntil 90 sekunder) fra totaltiden.
- Det var et par som veltet i svingen, sa sikkerhetsansvarlig, men siden ambulansen stod i den farligste svingen bremset de fleste fint ned, og det verste vi opplevde var noen skrubbsår.

Det ble alt i alt en dag de fleste bør være fornøyd med, både deltakere og arrangører.

Vinnerne av stafetten. Foto: Inger Heiberg Woxholtt

Charlotte Kunz, vinner av sprint-distansen var svært fornøyd med å forlate konkurranseområdet på sykkel, med sekken full av premier og pokaler. Foto: Inger Heiberg Woxholtt

Vinnerne av sykkelpokalene for raskeste tid på sykkel, foto: Inger Heiberg Woxholtt