Du er her

Ren idrettsglede!

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Under Oslo triatlon på lørdag ble det også arrangert et triatlon for barn. Svømmedistansen var valgfri, det var mulig å vasse i stedet for å svømme, og det var selvsagt lov til å ta imot hjelp. Starttidspunktet ble også valgfritt, man kan kunne starte i fellesstarten, eller når man selv var klar for det i minuttene etterpå. Til slutt var det løping på rød løper inn gjennom målportalen.

– Vi hadde mange forhåndspåmeldte, men det var også en del som meldte seg på på dagen, sier stevneleder Jonas Sundet. – Vi prøvde å få plass til alle, men vi hadde ikke flere startnumre igjen til de siste. Til neste år skal vi trykke opp flere, sier han.


Valgfri svømme eller vasse-distanse. De som ville svømte ut til øya og tilbake. Foto: Inger Heiberg Woxholtt


Deltakere både med og uten startnummer, på sykkel og til fots. Foto: Inger Heiberg Woxholtt


Løpingen foregikk på samme sted som deltakerne på de ordinære distansene kom inn. Foto: Inger Heiberg Woxholtt


Ivrige løpere i klubbdrakt. Foto: Inger Heiberg Woxholtt


På grunn av deltakerne fra olympisk distanse som kom i mål samtidig, og skulle ha av seg chip-en rundt ankelen, ble det en stund litt kø gjennom målportalen, Men stemningen i målområdet var det ingenting å si på. Foto: Inger Heiberg Woxholtt

Rye-medlem Marte Christensen var ikke den eneste fra familien sin som debuterte på lørdag, på startstreken for barnetriatlonen stod også hennes yngste sønn, Nils på 6 år. (Mer om Marte og hennes triatlondebut kan du lese her.)

– Jeg spurte gutta mine om de ville komme og heie, sier Marte, og minstemann på seks svarte at han hadde tenkt til å være med meg på løpingen. Siden jeg hadde trent så lite løping tok jeg han nemlig med på en tur for noen uker siden, og han ble litt hektet. Jeg gikk derfor inn og leste grundigere på barnetri-arrangementet. Nils kan ikke svømme ordentlig, men det viste seg at det heller ikke var nødvendig da barna kunne vasse i stedet for å svømme.


Nils fikk god hjelp under svømmingen. Han hadde tenkt å vasse, men vannet rakk ham over hodet. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

– Jeg var jo selv ute i løypa mens han var i ilden, men mannen min fortalte at det hadde vært ren idrettsglede. Det viste seg at vannet var dypere enn gutten (117 cm), men det ordnet seg med at noen holdt en støttende hånd under magen hans. Til neste år vil storebror også være med!


Nils på sykkel. Også sykkeletappen var i valgfri distanse. Foto: Per-Ivar Nikolaisen


Nils passerer en blid deltaker på olympisk distanse. Foto: Per-Ivar Nikolaisen


Marte og Nils - fornøyde triatlondebutanter med medalje. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

NB! Vi legger ikke ut nærbilder av barn uten foreldrenes tillatelse. Det er derfor barna på de øverste bildene kun er avbildet bakfra eller på lang avstand.
Har du noen bilder fra arrangementet du vil dele med andre, gi meg beskjed, jeg legger gjerne ut flere.

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen