Lørdag 7.september avholdes årets klubbmesterskap på landevei.
Øvelsen er individuell tempo i Maridalen.
Du er her
Intensitet på intervaller
Av Ketil Tærum, 29. April 2011 - 11:28
Forum:
Hei!
Etter å ha sjekket polar-filen etter treningen i går, ser jeg at 3. intervallen gikk saktere enn 1., og 4. intervallen gikk saktere enn 2.
Da ser det ut for meg at vi starter litt for hardt på de første dragene, når vi ikke klarer å holde intensiteten på alle dragene. Snakket med noen fra de andre gruppene og fikk inntrykk av at det ikke bare var min gruppe som hadde denne utviklingen.
Jeg har i alle fall lært at det er viktig å kjøre intervaller med "positiv splitt". Dvs at siste drag/intervall skal kunne gjennomføres på minst like høy intensivitet som den første.
Mitt spørsmål er om dette kan diskuteres med Knut Anders på møtet til lørdag. Jeg er dessverre opptatt hele dagen og kan ikke delta.
Ketil
- Logg inn for å skrive kommentarer
?
Er ikke det negativ splitt du mener, dvs at de siste intervallene går fortere (dvs mer innsats, raskere).
Uansett en ting som er sikkert er at følelsen etterpå er mye bedre med negativ splitt, bare det ikke er for mye da har man ikke fått tatt skikkelig i på de første intervallene.
Jeg har heller ikke anledning til å komme på lørdag, så det får bli et muntlig referat underveis på en trening eller kanskje til og fra trening egner seg bedre til den slags.
Var nok mange som startet ut
Var nok mange som startet ut litt for hardt på de første dragene. Knut Anders har flere ganger påpekt at siste draget skal gå minst like fort som første. Vi tar opp temaet og får en diskusjon rundt dette på lørdag.
sigurd
Du har rett!
Du har nok rett Torkjell.
Jeg mener at siste intervall skal gå minst like raskt. :-)
Intervall
Kan bare bekrefte at intervalldrag skal være stigende- særlig hvis dere måler på gns puls. Hvis man har fallende gns puls vil man etter all sannsynlighet ha et større prosentvis fall i gjennomsnittswatt.
Hvis man holder samme gns watt på alle intervalldrag vil gns. puls normalt være stigende fordi man har satt systemet /hjertepumpa under press i en periode.
Feilen vi gjorde i min gruppe var å dra til for mye i første bakke - fulgte med på wattmåler og der spratt den opp ca. 100W i nivå 420-450W i en periode.
Fordelen med wattmåler på slike drag er at du lettere kan legge deg inn rundt terskelwatt og vite at du er der du skal ligge. Bruker puls tar det typisk over minuttet før man når opp på terskel og watten man legger inn i den perioden blir ofte litt for høy. Så hold igjen på første draget og ta heller ut et overskudd på siste draget.
Jarle Kvam
Det som skjedde var at etter
Det som skjedde var at etter føring hvor man er høyt oppe støtes det fra neste med fartsøkning. da er det lett å miste en meter, og i stedet for å redusere watt økes den.Greit å følge med på km/time i det minste, til de som ikke watter.Allle drag skal jo oppleves på samme nivå, men det spørs om det var slik den dagen.Terskelwatt kan jo godt være ulik i en gruppe, det kompenseres jo bare i tid for føringen.I større ruller går det jo like mye på teknikk som fysikk spør du meg. Jeg vet om syklister på 54-55 år som fint satt i feltet i Norges cup, senest i fjor,da skjønner man at det også er en teknisk idrett vi driver med.
Hansj